Καλώς Ήρθατε


Ιούνιος 2019 - Το Σχολείο μας μπορεί να κλείσει τον Σεπτέμβριο 2019.

Το χωριό Πεδινο Κιλκίς χρειάζεται 3 παιδιά σε ηλικία δημοτικού για να κρατήσει το σχολείο του ανοιχτό τον Σεπτέμβριο 2019. Το χωριό μας βρίσκεται μεταξύ Θεσσαλονίκης και Κιλκίς, 35 λεπτά απο Θεσσαλονίκη και 10 λεπτα απο Κιλκίς. Προσφέρει 1-2 σπίτια για ενοικίαση σε οικονομική τιμή, γύρω στα 180 Ευρώ για να μπορέσεις εσύ και τα παιδια επιτέλους να αναπνεύσεις λίγο καθαρό οξυγόνο. Προσφέρει πάρκο και δάσος, παντοπωλεία, καθαρούς δρόμους, μεγάλους κήπους και μπαχτσεδες με ντομάτες και πιπεριές αλλά οχι μπετόν και φασαρία, και καυσαέριο αναζητήστε το αλλού. Επίσης άνετο πάρκινγκ με το κοντινότερο αυτοκινητο το λιγότερο σε ακτίνα 50 μέτρων!. 

Έχουμε ένα ενεργό πολιτιστικό σύλλογο όπου θα γνωρίσετε τους φιλικούς θρακιώτες και πόντιους κατοίκους μας. Ένα σχολείο που εχει βγάλει 4 πανελληνιονίκες στην σφύρα, και εχει στείλει τα παιδιά του σε πανεπιστήμια εσωτερικού και εξωτερικού. 2 παιδιά μας με υποτροφία στην Αμερική αυτήν την στιγμή. Αλλα παιδια του δουλεύουν σε εταιρείες του εσωτερικού και εξωτερικού, καθηγητές και δασκάλους που υπηρετούν το έθνος.

Θες να γίνεις και εσύ μέλος της μεγάλης οικογένειας του Πεδινου. Δες τις αγγελίες η' την σελίδα επικοινωνίας  για να επικοινωνήσετε μαζί μας. Ευχάριστομε.

Αγγελίες για Σπίτια: https://tinyurl.com/y4kmrpdq

Για περισσότερα νέα δείτε την σελίδα μας στο Facebook

 
Γεωγραφία.

Το χωριό Πεδινό βρίσκεται 40 χλµ. βόρεια της πόλης της Θεσσαλονίκης, ανήκει διοικητικά στο νοµό Κιλκίς και στον Καποδιστριακό δήµο Κιλκίς. Το Πεδινό έχει 1084 μόνιμους κατοίκους κατα τήν απογραφή του 2001, και έχει 1400 περίπου εγγεγραμένους ψηφοφόρους. Το χωριό βρίσκεται σε υψόμετρο 120 μέτρων.
 

Pedino Kilkis, Πεδινό Κιλκίς

 
Αιμοδοσία


Ιούνιος 2015

Ο λαογραφικός σύλλογος ΟΡΦΕΑΣ  Πεδινού συμμετείχε στο Πανελλήνιο Θρακικό αντάμωμα που έλαβε μέρος στα Γιαννιτσά με συμμετόχη 80 και πλέον συλλόγων απο όλη την Ελλάδα. Η ημερομηνία που πραγματοποιήθηκε το αντάμωμα ήταν στις 27/6/2015 ημέρα Σάββατο. Η γιορτή ξεκίνησε με παρέλαση στους δρόμους των Γιαννιτσών και κατέληξε με χορό και μουσική στο Δημοτικό Στάδιο της πόλης. Μερικες φωτογραφιες...

Ορφεας 2015_1Την Κυριακή 8 Ιανουαρίου ο Λ.Ο. ΟΡΦΕΑΣ Πεδινού πραγματοποίησε το έθιμο του "Χαραλάμπη" με συμμετοχή πολλών γυναικών στο καφενείο του Μπαχτσεβάνη Αντώνη.

Φωτογραφίες...

 Δεκέμβριος 2013. Πεδινιώτης πρωταθλητής κόσμου.

Από την ιστοσελίδα του Μaxitis.gr.


Την Δευτέρα 1.12.2013 ο 17χρονος ρίπτης του ΓΣ Μανδρών και μαθητής του λυκείου Καμπάνη Κυριάκος Ζώτος ανεδείχθη πρωταθλητής κόσμου μαθητών στην δισκοβολία με 57.96!

Επίσης διακρίθηκαν 2 άλλα παιδιά του Πεδινού στην ίδια διοργάνωση,  η Δήμητρα Ζώτου (4η στην σφυροβολία) και ο Αλέξης Προδανάς (6ος στην σφυροβολία).

Θα θέλαμε να συγχαρούμε και τα τρια παιδιά, που μας έκαναν υπερήφανους σε παγκόσμιο επίπεδο, και θα θέλαμε να τους ευχηθούμε ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες στο κοντινό μέλλον.

Νοέμβριος 2013

Ο κ. Δημήτρης Γραμματίκηςείναι ο νέος πρόεδρος Πεδινού Κιλκίς. Θα θέλαμε να συγχαρούμε τον κ. Γραμματίκη, και του ευχόμαστε καλή επιτυχία στον καινούργιο ρόλο του.   


Δεκέμβριος 2012 - Θρακιωτικα καλαντα στο χωριό.
 
Ευχαριστούμε πολύ όλους τους Πεδινιώτες για την γενναιόδωρη προσφορα τους την Παραμονή Χριστουγέννων 2012. Οι δωρεές θα διατεθούν στον σύλλογο Ορφέα και την ομάδα ποδοσφαίρου καθώς και άλλες ανάγκες.
 
Το Video.
 

Κάλαντα


Νέες Φωτογραφίες απο Ανατολική Θράκη.
 
Οι παρακάτω φωτογραφίες είναι από την Ανατολική Θράκη. Δυστυχώς η ημερομηνία δεν είναι γνωστή. Το χωριο ονομαζεται Γενίκιοι Αδριανούπολης, και δεν εχει σχέση με το Γενίκιοι Σαράντα Εκκλησιων, αλλα δίνει μια εικόνα της ζωής των κατοικων της Θράκης στην αρχή του 20ου αιώνα.
 
 
 
 

 

Με μια μικρή δωρεά στον όμιλο Ορφέα μπορείτε να βάλετε την διαφήμιση σας. Επικοινωνήστε με Ορφέα για περισσότερες πληροφορίες

 Ενδιαφέροντα Video.

Video απο την επίσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα χωριά της Θράκης το Σαββατοκύριακο 19-20 Φεβ 2011. 

Παρακολουθήστε το Video της Μεγάλης Εβδομάδας.

 

Facebook