Νέα

Ιούνιος 2019 - Το Σχολείο μας μπορεί να κλείσει τον Σεπτέμβριο 2019.

Το χωριό Πεδινο Κιλκίς χρειάζεται 3 παιδιά σε ηλικία δημοτικού για να κρατήσει το σχολείο του ανοιχτό τον Σεπτέμβριο 2019. Το χωριό μας βρίσκεται μεταξύ Θεσσαλονίκης και Κιλκίς, 35 λεπτά απο Θεσσαλονίκη και 10 λεπτα απο Κιλκίς. Προσφέρει 1-2 σπίτια για ενοικίαση σε οικονομική τιμή για να μπορέσεις εσύ και τα παιδια επιτέλους να αναπνεύσεις λίγο καθαρό οξυγόνο. Προσφέρει πάρκο και δάσος, παντοπωλεία, καθαρούς δρόμους, μεγάλους κήπους και μπαχτσεδες με ντομάτες και πιπεριές αλλά οχι μπετόν και φασαρία, και καυσαέριο αναζητήστε το αλλού. Επίσης άνετο πάρκινγκ με το κοντινότερο αυτοκινητο το λιγότερο σε ακτίνα 50 μέτρων.

Έχουμε ένα ενεργό πολιτιστικό σύλλογο όπου θα γνωρίσετε τους φιλικούς θρακιώτες και πόντιους κατοίκους μας. Ένα σχολείο που εχει βγάλει 4 πανελληνιονίκες στην σφύρα, και εχει στείλει τα παιδιά του σε πανεπιστήμια εσωτερικού και εξωτερικού. 2 παιδιά μας με υποτροφία στην Αμερική αυτήν την στιγμή. Αλλα παιδια του δουλεύουν σε εταιρείες του εσωτερικού και εξωτερικού, καθηγητές και δασκάλους που υπηρετούν το έθνος.

Αγγελία για Σπίτι: https://tinyurl.com/y4kmrpdq

Φεβρουάριος 2015

Την Καθαρά Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου ο Λ.Ο ΟΡΦΕΑΣ Πεδινού γιόρτασε το έθιμο της Καθαράς Δευτέρας στρώνοντας το τραπέζι στους Πεδινίωτες με φασολάδα, λαγάνα, χαλβά, τουρσιά, ελιές άφθονο κρασί και τσίπουρο.

Ιανουάριος 2015

Στις 31 Ιανουαρίου Κυριακή είχαμε την κοπή της πίτας μαζί με την ποδοσφαιρική ομάδα, παρευρέθηκε πλήθος κόσμου. Κύριος ομιλητής ήταν ο Δάσκαλος Σταυρούλης Δημήτριος. Βραβεύτηκαν τα παιδιά που πέρασαν στα Α.Ε.Ι και Τ.Ε.Ι της χώρας τα οποία είναι Ζώτος Κυριάκος, Δεληγίαννη Νίτσα, Ιγνατιάδης Δήμος, Ιγνατιάδης Ηλίας, Καττής Θεοφάνης.

Επιπλέον, την ίδια ημέρα πραγματοποιήθηκαν οι εκλογές του συλλόγου με ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Λ.Ο. ΟΡΦΕΑΣ, με Πρόεδρο τον Θεοχαρίδη Κων/νο , Αντιπρόεδρους Χρύσα Γραμματίκη και Σμαρώ Στεργιακίδη, Γραμματέας ο Γκάντζος Θεόδωρος, Ταμίας Βάσω Καλαιτζίδου και τακτικά μέλη Σουλτάνα Καβαλτζή , Μαρίνα Ζλάτκου και Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων την Χρύσα Ρωσσοπούλου. Συχγαρητήρια στους εκλεγόμενους και καλή επιτυχία στο έργο τους.

Φωτογραφίες¨...

Την Κυριακή 8 Ιανουαρίου ο Λ.Ο. ΟΡΦΕΑΣ Πεδινού πραγματοποίησε το έθιμο του "Χαραλάμπη" με συμμετοχή πολλών γυναικών στο καφενείο του Μπαχτσεβάνη Αντώνη.

Φωτογραφίες...

Ιανουάριος 2014

Σαββατο 25 του μηνός έγινε η κοπή της βασιλόπιτας του Λαογραφικού Ομιλου και της ΑΕΠ Πεδινού στο πολιτιστικό κέντρο. Παρεβρέθησαν πλήθος κόσμου, φίλοι και των δύο συλλόγων. Κεντρικός ομιλιτής της εκδήλωσης ήταν ο Κύριος Δημήτρης Νάτσιος, εκπαιδευτικός με θέμα τα Νεοταξικά βιβλία γλώσσας του Δημοτικού Σχολείου και του Γυμνασίου. Τιμήθηκαν όπως κάθε χρόνο τα παιδια που πέρασαν στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ της χώρας, η Χριστίνα Αναστασίου και η Γεωργία Στεργίου.

Επιπλέον τιμηθηκαν οι αθλήτες Κυριάκος Ζώτος, Δήμητρα Ζώτου και Αλέξης Προδανάς για τις διακρίσεις τους το 2013 σε Ελλαδα και εξωτερικό.

Φωτογραφίες πατηστε την παρακάτω σύνδεση.

Δεκέμβριος 2013. Πεδινιώτης πρωταθλητής κόσμου.

Από την ιστοσελίδα του Μaxitis.gr.

http://maxitis.gr/zotos-mafitiada-vrazilia-protaflitiw-diskovolia/

Την Δευτέρα 1.12.2013 ο 17χρονος ρίπτης του ΓΣ Μανδρών και μαθητής του λυκείου Καμπάνη Κυριάκος Ζώτος ανεδείχθη πρωταθλητής κόσμου μαθητών στην δισκοβολία με 57.96!

Επίσης διακρίθηκαν 2 άλλα παιδιά του Πεδινού στην ίδια διοργάνωση, η Δήμητρα Ζώτου (4η στην σφυροβολία) και ο Αλέξης Προδανάς (6ος στην σφυροβολία).

Θα θέλαμε να συγχαρούμε και τα τρια παιδιά, που μας έκαναν υπερήφανους σε παγκόσμιο επίπεδο, και θα θέλαμε να τους ευχηθούμε ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες στο κοντινό μέλλον.

Νοέμβριος 2013

Ο κ. Δημήτρης Γραμματίκηςείναι ο νέος πρόεδρος Πεδινού Κιλκίς. Θα θέλαμε να συγχαρούμε τον κ. Γραμματίκη, και του ευχόμαστε καλή επιτυχία στον καινούργιο ρόλο του.

Αυγουστος 2013.

Δυστυχώς κάποια άσχημα νέα αφου την Δευτέρα 26 Αυγούστου έφυγε από την ζωή σε ηλικία 41 ετών ο πρόεδρος του χωριού Σταύρος Kατσικάρης. Ο πρόεδρος έφυγε πολύ πρόωρα απο κοντά μας αφού είχε να προσφερει ακόμη παρα πολλά στην κοινότητα Πεδινού αλλα και γενικότερα την περιοχή.

Ο πρόεδρος έπεσε κυριολεκτικά πάνω στο καθήκον, αφου είχε παρουσιάσει το βράδυ της Δευτερας 26 Αυγούστου την λαογραφική εκδήλωση του Ορφέα με χώρους και τραγούδια απο διάφορους συλλόγους στο Πεδινό. Δυστυχώς η καρδιά του τον πρόδωσε εκείνη την βραδιά.

Ο Σταύρος Κατσικαρης ήταν ενα πολύ ενεργό μέλος τόσο της ομάδας ποδοσφαίρου όσο και της ομάδας μπάσκετ Πεδινού όπου και αρίστευσε σαν αθλητης στα τοπικά πρωταθλήματα. Ο Σταύρος ήταν επίσης χορευτής στο σύλλογο του χωριού Ορφέας και για πολλά χρόνια ασχολήθηκε με τον σύλλογο από διοικητικές θέσεις.

Στην συνεχεια έγινε πρόεδρος του χωριού τον Ιανουάριο 2011 και τον διέκρινε το ήθος και η εργατικότητα στα καθηκοντα του σαν πρόεδρος του χωριού.

Δυστυχώς εφυγε πολυ νωρις απο κοντά μας και η προσφορά του θα ειναι πολυ δύσκολο να αντικατασταθεί απο την κοινότητά μας. Αιώνια η μνήμη του.

Απο δεξιά, Στέφανος Μαλγαρης, Σταύρος Κατσικάρης στις εκδηλωσεις Ορφεα 2013.

Φεβρουάριος 2013 - Κοπή της βασιλόπιτας.

Ενημέρωση Κ. Προδανάς.

Το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη ετήσια κοπή της βασιλόπιτας απο τον Σύλλογο Ορφέα στο Πολιτιστικό Κέντρο του χωριού. Πραβρέθηκε πλήθος κόσμου και επισήμων.

Οπως κάθε χρόνο στην γιορτή των Τριών Ιεραρχών ο Σύλλογος βραβεύει τους επιτυχοντας στα Α.Ε.Ι και Τ.Ε.Ι της χώρας, φέτος βραβεύτικε η Μάλγαρη Ζωή για την εισοδο της στο ΤΕΙ Λογοθεραπείας Ιωαννίνων και ο Τσιώτρας Χρήστος στο ΤΕΙ Λογιστκής Λαρίσης.

Κύρια ομιλήτρια ήταν η Κα. Δημητρίου Κυριακή, Θεολόγος, με θέμα "Ο άνθρωπος ζητιάνος της χαράς και κυνηγός της αλήθειας".

Το νόμισμα βρέθηκε ανάμεσα στα κομμάτια της Παναγίας και του Συλλόγου. Ενώ στα μέλη του Συλλόγου τυχερή ήταν η Δεληγιάννη Νίτσα. Το δώρο της ήταν ένα βιβλίο .

Την εκδήλωση εκλεισε η χορωδία της Εκκλησίας.

Φωτογραφίες παρακατω...

Δεκέμβριος 2012 - Θρακιώτικα κάλαντα στο χωριό.

Ευχαριστούμε πολύ όλους τους Πεδινιώτες για την γενναιόδωρη προσφορα τους την Παραμονή Χριστουγέννων 2012. Οι δωρεές θα διατεθούν στον σύλλογο Ορφέα και την ομάδα ποδοσφαίρου καθώς και άλλες ανάγκες.

Το Video και φωτογραφίες.

Μαιος 2011.

Video απο την επίσκεψη στην Ανατολικη Θράκη. Αρχικά το Αιβαλί και στην συνέχεια και για το μεγαλύτερο μερος του Video εικόνες απο το Γενίκιο.

Φλεβάρης 2011.

Φωτογραφίες απο την επίσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα χωριά της Θράκης το Σαββατοκύριακο 19-20 Φεβ 2011.

Στις 19 και 20 Φεβρουαριου 2011 ο Πολιτιστικός Σύλλογος του χωριού μας πραγματοποίησε εκδρομή-επίσκεψη στα χωριά των προγόνων μας στην Ανατολική Θράκη, στο Αλεπλή, Αιβαλί, Γενίκιοι, Σαράντα Εκκλησιές και Ανδριανούπολη.

Η συμμετοχή ήταν πάρα πολύ μεγάλη απο άτομα κάθε ηλικίας. Η επίσκεψη και συνάντηση με τους κατοίκους της περιοχής έγινε κάτω απο κλίμα συγκίνησης και χαράς. Μας υποδέχτηκαν φιλικά με κεράσματα αν και δεν μας περίμεναν ενώ στήθηκε ένα μικρό πανηγύρι με χορό και τραγούδια υπό τους ήχους της γκάιντας του κ. Χρήστου Γιαννόπουλου και κ. Σταύρου Σταυρούλη. Ανταλλάξαμε διευθύνσεις και υποσχεθήκαμε μια ακόμη συνάντηση στο μέλλον.

Η παραμονή στην Ανδριανούπολη μας έδωσε την ευκαιρία να γνωρίσοuμε την πόλη και τις ομορφιές της.

(Ενημέρωση - Φωτογραφίες Χρύσα Γραμματίκη).

Αλμπουμ με Φωτογραφίες.

Γενίκιοι

Αιβαλί

Αλεπλή

Αδριανούπολη

Ιανουάριος 2011.

Κοπή Πίτας

Την Κυριακή 30/1/2011 πραγματοποιήθηκε η ετήσια κοπή της πίτας του λαογραφικού ομίλου "Ορφεας" Πεδινού .

Έγινε βράβευση των μαθητών για την εισαγωγή τους στην τρτοβάθμια εκπαίδευση.

Επίσης βραβεύτικε ένας αγαπητός δάσκαλος που είχε διδάξει στο δημοτικό σχολείο του χωριού την δεκαετία του 70, ο κύριος Βαϊνόπουλος Απόστολος.

Κύριος ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο συγχωριανός μας δάσκαλος κύριος Σταυρούλης Δημήτριος.

(Ενημέρωση - Φωτογραφίες Χρύσα Γραμματίκη).

Επίσης φωτογραφίες απο την κοπή της Βασιλόπιτας 2010 στην οποία βραβεύτικε μια αγαπητή δασκάλα που είχε διδάξει στο δημοτικό σχολείο του χωριου την δεκαετία του 60, η Κ Μαριάννα Παπαδοπούλου Γιωργαντάλη.

Κύριος ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο δημοσιογράφος Κ Καψαλας Δημήτριος.

(Ενημέρωση - Φωτογραφίες Χρύσα Γραμματίκη).

.

Παλιές Σχολικές Φωτογραφίες απο τον Θωμά Ζάλτο.

Ιανουαριος 2011 συνέχεια.

Καλή χρονια σε όλους τους Πεδινιώτες, αλλα και τους νέους συνδημότες μας της περιοχής Κιλκίς. Το Πεδινό έγινε μέλος του Δήμου Κιλκίς, με έδρα την πόλη του Κιλκίς. Ελπίζουμε σε ακόμη καλύτερες υπηρεσίες απο τον νέο Δήμο.

Ο Κ. Θωμάς Ζάλτος μας έστειλε κάποιες φωτογραφίες απο την πλατεία Μιχαλογιώργη όπως και ονομάστηκε η πλατεία από μια πρωτοβουλία των κατοίκων.

Καλό θα είναι να γίνουν και άλλες θετικές παρεμβάσεις από τους κατοίκους του χωριού, οι οποίες κάνουν την ζωή όλων μας ομορφότερη! Πχ οταν ο καιρός το επιτρεπει, εαν θερίζεις την αυλή σου, κάνε και λιγο παραπάνω κόπο και θέρισε και τον παραπλήσιο δημόσιο χώρο. Μικρές παρεμβάσεις είναι αυτές που κανουν την διαφορά.

Κάδοι ανακύκλωσης.

Ο δήμος Κιλκίς τοποθέτησε σε καταληλα σημεία δίπλα στου κάδους αποριμμάτων και κάδους ανακύκλωσης για χαρτιά και άλλα χρήσιμα υλικά. Παρακαλούμε, κάντε μια προσπάθεια και ανακυκλώσετε όποια χρήσιμα υλικά, δεν θα πάρει περισσότερο απο 5 λεπτά και έτσι δείχνουμε και το παράδειγμα και στα παιδιά πως το περιβάλλον χρειάζεται σεβασμό όχι μόνο με λόγια αλλά και με πράξεις. Για να μην καταντήσουμε την ελλαδα ένα απέραντο σκουπιδότοπο.

Τα υλικά τα οποία μπορείς να πετάς στους μπλε κάδους είναι τα παρακάτω:

χάρτινες συσκευασίες και χαρτοκιβώτια από π.χ. ηλεκτρικές συσκευές, χυμούς, γάλα, δημητριακά, πίτσα, μπισκότα, ζάχαρη, απορρυπαντικά, οδοντόκρεμες, χαρτοσακούλες κ.α.

αλουμινένια κουτάκια από αναψυκτικά, μπύρες κ.α.

γυάλινες συσκευασίες από π.χ. νερό, χυμούς, αναψυκτικά, αλκοολούχα ποτά, βαζάκια τροφίμων κ.α.

πλαστικές συσκευασίες από π.χ. μπουκάλια νερού, αναψυκτικά, γιαούρτι, βούτυρο, λάδι, απορρυπαντικά ,είδη καθαρισμού, σαμπουάν, αφρόλουτρα, αποσμητικά, πλαστικές σακούλες, φιλμ περιτυλίγματος κ.α.

λευκοσιδηρές συσκευασίες από γάλα εβαπορέ, καφέ, τόνο, ζωοτροφές, τοματοπολτό, μπισκότα, κ.λπ.

Τι πρέπει να κάνεις πριν πετάξεις τα υλικά στον κάδο;

1. Οι συσκευασίες πρέπει να είναι εντελώς άδειες από υπολείμματα.

2. Όσες συσκευασίες μπορούμε τις τσακίζουμε ή τις διπλώνουμε.

Αντάμωμα Θρακιωτών 2010.

Εγινε με μεγάλη επιτυχία το Αντάμωμα Θρακιωτών 2010 στο Δάσος Πεδινού.

(Ενημέρωση - Φωτογραφίες Κώστας. Προδανάς).

Video Μεγάλης Εβδομάδας

To Video της Μεγάλης Εβδομάδας είναι διαθέσιμο στο YouTube εδώ. Λόγω κάποιου τεχνικού προβλήματος δεν υπάρχει ήχος στο τελευταίο λεπτό.

(Επεξεργασία Video, Παναγώτης Σταυρούλης)

Φωτογραφίες

Φωτογραφίες από κάποια χωριά της ανατολικής Ρωμυλίας έγιναν διαθέσιμες από μια πρόσφατη επίσκεψη συγχωριανών και από το Panoramio.com φορτώθηκαν στο άλμπουμ του χωριού.

( Φωτογραφίες Κώστας Προδανάς & Παναγιωτης Σταυρούλης από www.Panoramio.com).

20 Ιουνίου 2009

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η πανελλαδική συγκέντρωση ΘΡΑΚΙΩΤΩΝ στην Χρυσούπολη Καβαλας. Πατήστε στην σύνδεση παρακάτω για φωτογραφίες.

(Φωτογραφίες Κώστας Προδανάς)

13 Ιουνίου 2009

Έγινε με μεγάλη επιτυχία το 5ο ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΘΡΑΚΙΩΤΩΝ N. ΚΙΛΚΙΣ στο δάσος Πεδινού. Πατήστε στην σύνδεση παρακάτω για φωτογραφίες.

(Ενημέρωση - Φωτογραφίες Κώστας. Προδανάς).

Ιούνιος 2009 - Αθλητική ημέρα Σχολείου

Πατήστε στην σύνδεση παρακάτω για φωτογραφίες από την αθλητική μέρα του Δημοτικού σχολείου.

Απρίλιος 2009 - Επίσκεψη στο Γενίκιοι Θράκης .

O Κ. Προδανάς πρόσφατα επισκέφθηκε το χωριό Γενίκιοι και ευγενικά μας έδωσε κάποιες φωτογραφίες. Πατήστε στην σύνδεση παρακάτω για φωτογραφίες.

Μάρτιος 2009. Καθαρά Δευτέρα στο Δάσος.

Πατήστε στην σύνδεση παρακάτω για φωτογραφίες.

25 Μαρτίου 2009, Παρελαση.

30 Ιουνίου 2008

Έγινε με μεγάλη επιτυχία το 4ο ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΘΡΑΚΙΩΤΩΝ N. ΚΙΛΚΙΣ με την συμμετοχή επισήμων, βουλευτών του νομαρχη Κιλκίς και πολύ κόσμου. Μερικές φωτογραφίες απο τις εκδηλώσεις

(Ενημέρωση - Φωτογραφίες Κώστας. Προδανάς). παρακάτω. Για περισσότερες φωτογραφίες πατήστε εδώ:

www.flickr.com/photos/pedino/